lauantai 18. elokuuta 2007

Eka viikko Kannuksessa takana


Su 12.8.: Tänään suunnattiin siis Kannukseen ja asetuttiin siellä asumaan asuntolaan. Oltiin Helkan kanssa jonkin aikaa ihan keskenämme, mutta sitten saatiin asumisseuraa jo samana iltana, kun Heidi ja australianpaimenkoira Jetta(Jess's Especially For You) 7,5 kk. Helkan pissittäminen oli taas vähän hankalaa, kun Helkan mieleistä paikkaa ei meinnannut oikein millään löytyä, vaikka kuinka ulkoiltiin. Noh, löytyihän se sopiva paikka kuitenkin sitten onneksi talon takaa. ;)


Ma 13.8.: Helka ja Jetta pääsivät sitten tutustumaan toisiinsa ekaa kertaa yhden nukutun yön jälkeen ja siihen asti Helka pelkäsi Jettaa ja haukkui ja murisi sille aina huoneestani. Ulkona tutustuminen sujui hyvin ja kun tultiin sisälle, nämä alkoivatkin leikkimään aika pian ja kyllä niillä kivaa riittikin kun juoksentelivat huoneesta toiseen ja painivat. Maanantaina siinä sitten totuteltiin uuteen elämään ja kierreltiin vähän katselemassa paikkoja. Saatiin sitten taas seuraa, kun Rosanna ja boxeri-bullmastiffi-amstaffi-mix Sandohm 4,5 kk muuttivat samaan asumukseen. Mentiin sitten tutustuttamaan koiria toisiinsa ulos ja se sujuikin hyvin. Illalla pennuilla oli hurjan kivaa sitten keskenään riekkuessa ja hyvin tulivat juttuun. Helka tosin vähän äksyili minusta, syötävistään ja leluistaan.


Ti 14.8.: Koulu alkoi tänään klo 10 ja loppui 16.30. Helka oli sen aikaa huoneessani ja se meni hyvin. Ei piippaillut minun lähtöjäni taikka ollut mitään tuhojakaan tehnyt. Koulussa oli lähinnä yleistä tutustumista koulun sääntöihin, käytäntöihin, lukujärjestyksiin jne. Koirilla oli taas hurjan kivaa keskenään.


Ke 15.8.: Tänään koulu alkoikin sitten jo normaaliin aikaan eli klo 8.30 ja kesti puoli viiteen. Tutustuttiin tuleviin treenimaastoihin, paikkoihin ja kouluun. Iisakkilan neljäs asukas, Heli, saapui tänään. Hällä ei vielä tällä hetkellä ollut koiraa, mutta 7-vuotias villakoira on tulossa kaveriksi. Illalla käytiin Helkan kanssa tutustumassa koirakärryyn, jossa koirat sitten matkustavat esim. hakumaastoon. Annoin Helkan ensin nuuhkia yhtä koppia sisältä ja sitten palkkasin sitä namilla sielläolosta. Harjoittelin myös muutaman kerran sinne menoa ja sieltä poistumista sitten luvan kanssa ja sujui hyvin. Helka loikkasi oikein mielellään koppiin, kun tiesi saavansa namia. Pistin yhdesti myös oven välissä olevan kalterin kiinni ja syötin namia Helkalle sen läpi ja kokeiltiin myös toistakin koppia. Koppiin tutustumisen aikana agikentällä treenasi yksi koira, mutta se ei haitannut Helkaa lainkaan, vaikka välillä Helka katselikin kiinnostuneena sen tekemisiä(mutta oli kuitenkin haukkumatta tms.)!


To 16.8.: Päivä meni taas nopsaan koulussa ja pennuilla on yhä kivaa keskenään. Tänään kävin taas harjoittelemassa kärrien luona. Vaihtelin eri koppeja ja palkkasin Helkaa edelleen namilla ja kehuilla, kun se oli sisällä kärrissä. Suljin tänään kalterin lisäksi uloimmankin oven hitaasti aste asteelta(namia vähän väliä syöttäen) ja pidin sitä aivan muutaman sekunnin ajan kiinni. Hienosti meni, eikä Helka vaikuttanut olevan yhtään kauhuissaan.


Pe 17.8.: Aamulla vein Helkan ekaa kertaa pihalle tarhaan aamupalan ajaksi. Sinne se jäi jyrsimään DentaStixiä ja eikä sen loputtuakaan alkanut haukkumaan tai ollut kamalan levoton(vakoilin vähän Helkaa salaa ruokalan ikkunoista ^^). Hienoa! Aamupalalta tultua päästin sen sitten pois ja oltiin sisällä koulun alkuun asti, jolloin vein Helkan takaisin häkkiin, kun itselläni oli käytönnön raksatunnit. Helka oli n. 4 tuntia häkissä ja ilmeisesti se osasi olla siellä ihan moitteetta. En kuullut pihalla käydessäni, että se olisi haukkunut eikä kukaan muukaan kyllä sellaisesta valittanut. Koppiakin se oli osannut käyttää, mutta oli se vähän märkä sateen jäljiltä(toisaalta Helkaa ei kyllä sade ole ennenkään haitannut). Lähdettiin sitten koulun lopputtua syönnin jälkeen ajelemaan kohti kotia. Helka nukkui koko matkan autossa nätisti takapenkillä turvavaljaissaan(ne olivatkin sillä nyt ekaa kertaa käytössä siinä tarkoituksessa, valjaita olen käyttänyt muutenkin). Kertun ja Helkan jälleennäkeminen kotona oli riemullinen ja kovasti olivat mielissään toistensa tapaamisesta!


Kaikenkaikkiaan olen viihtynyt koulussa hyvin. Asunto ja huone ovat kivoja, kämppikset mukavia ja muutenkin on ollut miellekästä touhua koulussa. Myös Helka vaikuttaa viihtyvän erinomaisesti, enkä ole huomannut se stressaavan. Ja kiva, että sillä on hyviä koirakavereita, joitten kanssa leikkiä. Odotamme innolla ensi viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti